En Kniv i Ryggen

Opført af teaterholdet for 9. kl – 17 år

Instruktør: Launy Norup
Skrevet af: Rosa Katrine Frederiksen

Fotograf: Sofia Borregaard Christiansen

Opført på: Kolding Egnsteater

Om forestillingen

I “EN KNIV I RYGGEN” følger vi Christian, Trine, Rikke, Julie, Sofie og Emma, der har været til privatfest lørdag aften og nu er på vej hjem til Rikke for at feste videre.
De går gennem parken, hvor der ligger et gammelt slot fra 1710, der længe har ligget tomt med brædder for vinduer og døre.
På slottet bor der genfærd fra 1700-tallet, der er omkommet under tragiske omstændigheder. Deres forbandelse er, at de vil være genfærd til evig tid. For nogle af genfærdene er dette en velsignelse – for andre et helvede.
Forbandelsen kan kun hæves hvis ”to elskende, som ondsind så grusomt har skilt, finder sammen igen”. Christian har tidligere været kæreste med Trine, og nogle af genfærdene ser en mulighed for at hæve forbandelsen – blot de kan bringe de to sammen igen. Intrigerne genfærdene imellem blusser op og spejler sig i de unges mobning og jalousi.
Christian kæmper for at genvinde Trine, Julie kæmper for sin position, Sofie kæmper for at undgå mobning, og Rikke vil gerne have Christian.
En gruppe af genfærdene kæmper for at bevare status som evige genfærd og griber i desperation til den sidste udvej: at slå Christian ihjel.

Til denne elevforestilling har vi, udover almindelige “sceneregler”, lagt vægt på at arbejde med sproget, både det ældre sprog blandt genfærderne og sproget blandt de levende.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Se andre albums fra Teaterskolen

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress