Om Teaterskolen

Kulturnørder med hang til fælleskaber og teatermagi

Om os

På Teaterskolen underviser vi i scenekunstneriske fag for både børn, unge og voksne.

Derudover afholder vi camps, workshops, events og elevforestillinger. Det gør vi gerne i samarbejde med en række samarbejdspartnere herunder Kolding Egnsteater, Koldinghus, Nicolai Kultur, Nordisk Film Biografer, Dorothea Teatret, Nicolai kultur – Bygning 5, med flere.

Teaterskolen er en forening. Skolen har derfor en bestyrelse og afholder hvert år både valgmøder og generalforsamling. Den daglig drift står vores skoleleder, Sofia, for.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Se vedtægter Mød bestyrelsen

Undervisere og assistenter

På Teaterskolen bliver der både undervist i drama, dans og sang. Alle vores undervisere har en teaterfaglig og uddannelsesmæssig baggrund, der gør dem kompetente til at undervise i lige præcis deres fag og målgruppe.

Derudover er der assistenter på alle skolens børnehold op til 8. kl. Alle skolens assistenter er top motiverede og talentfulde unge mennesker, der har kæmpe passion for teater. Og så er de også de sødeste og mest imødekommende mennesker.

Mød underviserne

Kom med på scenen

Events

I løbet af året afholder vi events og er en del af byarrangementer. Det kan være alt fra miniproduktioner af totalteaterlignende karakter til teatersport i bybilledet, nisserier og zombieruns.

Er du elev? Så er du inviteret!

Det er muligt for alle elever på skolen at deltage i skoleevents. Der bliver sendt tilmelding ud i løbet af året.

Afhængig af alder er det også muligt at blive en del af eventgruppen. Her får du mulighed for at være med i hele forløbet særligt ved miniproduktioner. Det gælder alt lige fra at sætte scener, finde kostumer og forme karakterer. Tidligere miniproduktioner er fx. IT, Lion King og Journal 64. Dem planlægger og afvikler vi i løbet af et par dage.

Fantastiske fælleskaber og samskabelse

De små får lov at skubbe grænser, give deres selvtillid et løft, føle sig som en af et fantastisk fælleskab og køre fuld blus på legen.
De store får lov til det samme, men træner samtidig deres evne til at skabe og udvikle i samarbejde med andre. De lærer at se verden som en legeplads for initativer og tro på styrken i egne og andres idéer. Og så lærer de at facilitere processer og nedbryde små projekter, så de bliver overskuelige og til at gå til.

Inden events løber af stablen, mødes vi typisk altid og gør os klar og spiser sammen.

Afslutningsforestillinger

På forestillingshold sættes der på hvert hold en forestilling op i foråret. Den udvælges eller skrives med udgangspunkt i de elever, der er på holdet. Forestillingen vil enten være en musical eller klassisk teater alt efter hold.

Forestillingerne spilles på Kolding Egnsteaters scener, hvor forældre, bedsteforældre, venner og andre nære bliver budt indenfor i vores magiske teaterrum.

Der vil komme der få ekstra mødegange i foråret ud over selve spilledatoerne. Det vil typisk være i weekenden.

Der er ikke optagelsesprøve til forestillingerne. Du skal blot have deltaget i undervisningen, så vi kan ruste dig bedst muligt til scenen.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hvorfor gå til teater?

Dramaøvelser er:

• Øvelser i at stå foran hinanden og vise hvad vi kan, overskride egne grænser og samarbejde.

• Øvelser med henblik på at udvikle fantasien, se og opleve verden fra et nyt perspektiv.

• Øvelser i at arbejde med krop og stemme.

• Øvelser i at turde give kroppen plads i stedet for hovedet.

• Improvisations øvelser, mime øvelser, generelle øvelser til at få kropssproget i gang.

Formålet med undervisningen:

• At eleverne får en forståelse for at blive set og hørt i et fællesskab, lærer at udtrykke sig personligt og alsidigt.

• At lære at tage og give plads.

• At udvikle eleverne til at få tillid til egne muligheder.

• At få mulighed for kropsligt, sprogligt og kunstnerisk at udtrykke tanker, følelser og erfaringer, og derigennem forholde sig til sig selv og omverdenen.

• At få skabt en afslappet atmosfære, hvor det er ok at prøve og fejle.

Vil du være med?

For at tilmelde dig hold, camps og andre aktiviteter på skolen, skal du hoppe over på vores tilmeldings - og medlemsside. Der har du også fuldt overblik over dine tilmeldinger, betalinger og meget mere.

Se og tilmeld hold Gratis prøvegang
Går til tilmeldings - og medlemsside